Založ si blog

Kto chce viac kešu v peňaženke?

Ten hnus, prýštiaci z osoby priemera, súdruha docenta a ostatných podliakov eseročky Smer ma ubíja. Psychicky a aj fyzicky. Tí, ktorí dodnes milujú slovenskú superstar politického neba, psychopatického fírera, neverím, že je ešte nádej na ich záchranu. To musí byť diagnóza. V článku sa však budem venovať aj inej téme. Polopate sa skúsim opýtať, prečo sa nechceme mať lepšie. Presnejšie, prečo nechceme viacej peňazí pre seba.

 

Ale v krátkosti mi nedá pár slov o našom stelesnení zla a podlosti. Sledujúc sfanatizovaný a rozvášnený dav tetušiek prežívajúcich orgazmické zážitky na mítingoch zlodejskej bandy, začínam veriť v transcendentálnu príčinu ich úspechu. Neviem si to inak vysvetliť. Po všetkých megaškandáloch to predsa nie je možné, aby obyčajní chudáci, ktorí neparazitujú na štáte milovali ten morálny odpad. Začínam veriť, že birmovaný komunista upísal dušu Diablovi a ten posadol všetkých, ktorých mohol. Nemáte ten istý pocit, keď vidíte tie šalejúce ksichty už len pri pohľade na Ryšavého Kornela, že pripomínajú osoby z filmov, ktoré sú posadnuté nejakým démonom?

 

Pričom besnenie súdruha je už mimo chápania, som si istý, ak by sme neboli v EÚ, tak by bez mihnutia oka nastolil praktiky jeho idolu Putina, alebo iného diktátora (však ako riekol, obdivoval Castra a ako komunistický káder určite zbožňoval velikánov demokracie ako Brežnev, Biľak, Husák  a obdobné kreatúry) a jeho kritici by v najlepšom prípade sedeli v base za vymyslené kauzy, alebo by sa našli niekde s vystreleným mozgom na chodníku. Ide asi o všetko. Podobne šalel pri voľbe GP, vtedy tiež zúfalo potreboval nejakú svoju figúrku, skrátka užívať si nakradnutú miliardy si kápovia ťažko môžu v celách, ako manželky potetovaných recidivistov.  Nie je oblasť, nie je miesto, kde by nemala mafiánska banda namočené svoje špinavé paprče, kde by nekradli, kde by netunelovali a oni to už vôbec neskrývajú a otvorene sa hlásia k mafiánskym praktikám spravovania štátu. Čiže vie to každý. A kto ich napriek tomu zbožňuje, to musí byť diagnóza. Alebo, ako som spomenul vyššie, posadnutosť nejakým zlým duchom. Toto sa nedá liečiť.

 

A teraz vo vlastnej veci. Poznám tých ľudí už dlhšie a som si istý jednou vecou. Ak existuje strana, ktorá má vynikajúci volebný program a myslí ho aj smrteľne vážne, tak je to SaS. To, čo SaS sľubuje, nie sú ficokeci, drísty a sprostosti, ale premyslené ponuky, ktoré sú splniteľné. Navyše, všetky možné, či nemožné inštitúcie unisono tvrdia, že program SaS je najlepší zo všetkých. Tak prečo zdrvujúco táto strana neprevalcuje vo voľbách všetky ostatné?

 

Okrem sympatizantov má SaS aj veľa odporcov. Takmer vždy sú argumenty voči SaS emočného charakteru v zmysle, že Sulík je taký, či onaký, urobil vtedy to, alebo niečo iné, niekedy povedal voľačo, čo niekomu nesedelo, alebo zase Galko nesedí, alebo niekto iný. Priatelia, čakáte na dokonalého politika? Priatelia, nechcem nikomu vstupovať do svedomia, ale uvedomujeme si, že taký neexistuje? Dokonca, veď pozrite sa medzi najbližších. Kto má dokonalého manžela/manželku, deti, rodičov, príbuzných? No? Koľkí z nás to môže povedať? Veď  aj v najbližšej rodine je takmer každý s nejakými chybami, je nedokonalý, lezie na nervy, občas vykoná nejakú lotrovinu. Ale naplnený život je o tom, že robíme kompromisy!

 

Naučili sme sa akceptovať nedokonalých v našom najbližšom okolí, naše deti, partnerov, rodičov. Naučili sme sa akceptovať ich správanie, aj keď nám nesedí a občas vadí. To podstatné ale je, že náš partner, deti, príbuzní a vlastne aj kamaráti sú vo svojom vnútri slušní, poctiví, tolerantní a môžeme sa nich spoľahnúť. Prúser je, ak sú to grázli, podliaci, odrbávači, klamári a každý nech si doplní, aké vlastnosti mu najviac vadia, potom je zle. Potom sa rozpadávajú vzťahy a vzniká animozita aj medzi najbližšími.

 

Vidíte analógiu? Na politikoch nám vadia sprostosti, ale nevadia podlé charaktery. Chceme dokonalého politika, ale sami  sme od dokonalosti svetelné roky vzdialení a sami nemáme okolo nás dokonalých jedincov! Nuž a v SaS to je podobné. Nezaručím sa za každého, to sa nedá, viem sa zaručiť len za seba. Ale zatiaľ tak ako ich poznám, je väčšina politikov zo sasky (až na malé výnimky, ktoré ale nie sú relevantné) totál v poriadku. Píšem to preto, aby som aspoň niekomu rozohnal červenú hmlu nenávisti spred očí. Ja osobne sa na 100% tiež nestotožňujem s niektorými tézami SaS, ale to sú tak okrajové veci (pre mňa), že to nehrá žiadnu rolu! Určite je lepšie mať vo výkonnej moci slušného, poctivého a odborne zdatného politika, ktorý si dovolí „faux pas“ vyložiť peňaženku na obede tam, kde to protokol zakazuje, ako podliaka, slizkého zlodeja a psychopata, ktorý ale vie hrať kino a tváriť sa ako dobručký  mechúrik koščúrik, ale okamžite ako to bude môcť, zapichne vám kindžal do chrbta.

 

Tak sa teda pýtam, je niekto, kto by nechcel? Mať viacej kešu, hotovosti, peňazí, euráčov, fizetov, lovášov…? Lebo o to ide! Toto vám vlastne SaS ponúka a ak je dáme možnosť, tak to aj spraví! Nie je keš najväčšou motiváciou pre každého? Nechce každý mať viac peňazí?

  • Nechcete platiť menej pri každom nákupe, čo v praxi znamená, že viac kešu zostane? Nechcete lacnejšie tovary? Nechcete viacej peňazí z hrubej výplaty? SaS zavedie 15%-nú rovnú daň, čo znamená nižšie ceny v obchodoch a  väčšie výplaty!
  • Živnostníci, nezabíjajú vás tie choré a brutálne minimálne odvody, ktoré pomaly a isto ako smrť socialistická mafia zvyšuje každý rok? Ak nie, ak chcete cálovať na to, aby nenažrané prasce držiace Róberta za gule mali ešte viac, tak voľte komoušov. SaS vám ich zruší! Čo znamená, že zostane viacej peňazí. Nechcete to?
  • Majitelia malých eseročiek, prípadne spiacich eseročiek. Tí pankharti nám napálili výpalné za to, že máme tú „česť“ vôbec podnikať na Slovensku a je jedno, či firma funguje, či sa darí, alebo nie, len treba cálovať nehorázny poplatok! Toto sa páči? Ak nie, tak SaS to zruší a bude viacej peňazí!
  • Máme lacný benzín? Odpoveď vie každý.  To sa týka snáď úplne každého. To, čo mocou posadnutý psychopat bliakal keď bol v opozícii, teda znížiť dane z motorových palív, to nám SaS sľubuje  a to na minimum predpísaných daní v EÚ. A ak bude mať takú moc, tak to aj spraví. Nechcete lacnejší benzín? Ak volíte smeráckych banditov, tak nechcete. Ja chcem. Preto SaS.
  • Nechcete ušetriť na chorých koncesionárskych poplatkoch, máte toho dosť, že všetci financujeme verejnoprávnu ficotelevíziu? Bude viacej kešu! Chceme – nechceme? Ja chcem.
  • Považujete za normálne, že keď si kúpite hocijaké nové auto a zaplatíte už DPH vo výške 20% štátu, tak ešte ste povinný platiť za registráciu? Nevadí vám táto ficozvrhlosť? Mne áno. SaS to zruší.
  • A dámy, ženy, dievčatá, matky a budúce matky. Dieťa, to je z finančného hľadiska a podpory štátu snáď za trest. Nechcete viac, nechcete dôstojný príspevok? SaS predĺži poberanie materskej dávky na 3 roky s absolútne minimálnym poklesom sumy, ktorú matka zarábala v robote. Zle? Nechcete viac? Ak nechcete, máte na výber, smerácki banditi sa o to postarajú.

Toto som vypichol len zopár momentov týkajúcich sa priamo kešu, teda peňazí v budelároch, teda toho, po čom slintajú všetci, to afrodiziakum šuchotavých bankoviek, kvôli ktorému  väčšina politikov upísala svoje duše Diablovi. Samozrejme, nikto vďaka tomu nezbohatne ako smerácki sponzori, ale každý bude mať viacej peňazí pre seba. Vypichol som to, čo možno najviac a najlepšie zaberie na národ. Mohol by som sa rozpisovať o stovkách iných vecí, ktoré sú pre pokojný život rovnako potrebné a ktoré má SaS podrobne rozpracované.

 

Ako napríklad výrazné zjednodušenie podnikania, odstránenie nezmyslenej šikany a byrokracie zo strany štátu, opatrenia v represívnom aparáte a súdnictve, aby sme sa aspoň trochu podobali na právny štát, ktorý bude trestať kriminálnikov aj v s dvadsaťtisícovými hodinkami a nedovolí ničiť životy čestným, ako sa to deje dnes.

 

Je toho strašne veľa, čo treba napraviť a narovnať a napraviť po dlhom besnení socialistických výpalníkov a ich chobotnice. Treba všetkých gaunerov chytiť, odsúdiť a strčiť do basy. Toho sa budú báť najviac. SaS to má dobre vymyslené. Ale nie je dôležité niečo vymyslieť. Veď aj ficoidi majú niekde napísané (aspoň v minulosti, dnes už sa ani nehrajú na to, že by sa namáhali robiť nejaký program), že budú bojovať voči korupcii, dôležité je, kto to hovorí. Či ten, o ktorom mám skúsenosť, že klame, kradne a je bezcharakterný, alebo ten, neklame, drží slovo a má rovnú chrbticu. Lebo len ten to myslí vážne. A aj ja to myslím vážne. Preto za SaS kandidujem (číslo 54). Lebo viem, že všetky sľuby sú myslené vážne. Za to ručím svojim menom.

Akí sme, tak sa máme

06.02.2016

Keď sa občas zamýšľam, ako je možné, že je naša krajina v tak žalostnom stave, nachádzam len jednu odpoveď. Máme to, čo si zaslúžime. Je mi z toho smutno, že to musím hovoriť a písať. Že čo má niečo v hlave, uteká stadiaľto ako potkan z potápajúcej sa lode. A ak to nezmeníme, bude ešte horšie. Nedávno napísala Jana Kiššová z SaS článok, [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4553x
Priemerná čítanosť článkov: 2277x

Autor blogu

Kategórie

Archív