Založ si blog

Akí sme, tak sa máme

Keď sa občas zamýšľam, ako je možné, že je naša krajina v tak žalostnom stave, nachádzam len jednu odpoveď. Máme to, čo si zaslúžime. Je mi z toho smutno, že to musím hovoriť a písať. Že čo má niečo v hlave, uteká stadiaľto ako potkan z potápajúcej sa lode. A ak to nezmeníme, bude ešte horšie.

 

Nedávno napísala Jana Kiššová z SaS článok, v ktorom hútala nad nezmyslom stravných lístkov. Len na okraj, ja osobne nechápem, nerozumiem a žasnem, ako je možné, že tento chorý prvok, svetový unikát (naozaj stravné lístky nemá nikto na svete, možno ešte Česi, ale to neviem naisto) ešte drží niekto pri živote. Isto, najvážnejším dôvodom bude to, že na tom zopár parazitov ryžuje nehorázne peniaze, prakticky za nič, bez akejkoľvek pridanej hodnoty. Aby to bolo úplne jasné Kiššová nemá v pláne rušiť  príplatky na stravu zamestnancov, teda zmysel stravných lístkov. V článku bol návrh, s ktorým do bodky súhlasím, aby tú istú sumu, ktorú zamestnanec dostáva v stravných lístkoch, dostal k výplate keš, v hotovosti, na ruku, na drevo, či ako sa to ešte hovorí, nech  to je každému jasné. Pochopili ste to?  Neviem, nerozumiem, to by ľuďom vadilo, ak by mali v kešeni namiesto tých komických lístkov eurá v tej istej hodnote?

 

K veci. Pod jej fasbúkovým profilom sa rozprúdila diskusia. Čítajúc si nálady slovenskej pracujúcej inteligencie, mnohé úplne choromyseľné, ma upútal hlavne jeden mladík, ktorý vehementne obhajoval lístky. Jedným z argumentov v článku Kiššovej  proti lístkom bol aj fakt, že zamestnávateľ by mal zjednodušené podnikanie, ak by sa nemusel neustále  babrať s lístkami. Tu sa mladík ozval, že jemu je to ukradnuté, jeho to vôbec nezaujíma, či má s tým jeho zamestnávateľ robotu, alebo nie.

 

Ďalší príklad. Debata s jedným podnikateľom, je to môj známy, ale zase nie bohvie aký blízky kamoš. Tak sa doťahujeme o politike a ja vravím, že ak by na to mala saska mandát, tak odstráni minimálne platby do poisťovní pre živnostníkov. On na to, že to je síce fasa, ale jeho to nezaujíma, lebo má eseročku.

 

A ďalší. Štrajk učiteľov. Pozrite si, koľko percent národa postuje hnusné a jedovaté komentáre. Vraj nech si to profáci vyskúšajú za pásom, nech držia hubu, že však majú prázdniny a čo teda vlastne chcú.

 

Každý z nás si tu tlačí svoju guľôčku hovna pred sebou a úzkostlivo sleduje guľôčky ostatných, či niekto náhodou nemá o niečo väčšiu. A ak má, tak aj keď nie verejne, začne nás zožierať závisť a nenávisť. Rozdiel medzi Amerikou a nami je asi v tom, že v Amerike ak si niekto poctivo zarobí a kúpi súkromné lietadlo, tak ľudia si povedia „well done“, super, dokázal to, klobúk dole. U nás by to dopadlo asi tak, že v duchu by si každý druhý pomyslel, že by mohol dotyčný s tým lietadlom niekde drisnúť a scípnuť, hajzel zbohatlícky. A presne takú istú krajinu máme, akí sme.

 

Tvrdím, že úplne základný problém Slovenska nie je v tom, že krajinu plienia primitívni ficoparaziti a zisky si kasíruje mafia, ale že je tu príliš veľa jedincov, ktorí sú mentálne presne takí istí, ako Fico a jeho majitelia a jeho prizdisráči. V opačnom prípade by nemohli vládnuť.

 

A mňa to neskutočne vytáča. A toto sa netýka len ficovoličov. Len ja, ja a ja. Ak sa ma to netýka, mám hlboko v trenírkach. Nech tým živnostníkom napáli komunistický had aj 80%-né dane, kým nie som živnostník, tak mi to je fuk, aj tak majú tí živnostnícki hadi príliš veľa. Sestry štrajkujú, dali výpovede, lebo zdravotníctvo vytunelovala hlavne košická mafia do posledného acylpyrínu, všade bodrel a hnus, a ten nemohúci poskok, minister zdravotníctva na nich podal trestné oznámenie! A dokonca ten nímand pribrzdený ani nevedel, za čo to trestné oznámenie podal! Predstavte si tú drzosť, ten cynizmus, ten hajzlík zorganizuje tlačovú besedu, na ktorej ide tú prevratnú novinku oznámiť a nedá sa ani toľko námahy, aby sa spýtal štafáže, že čo je predmetom trestného oznámenia (je to hot novinka, práve som to zachytil…). Toto je hardcor svinstvo a zrkadlo ficiodným parazitom. Chorá a nenormálna krajina. A všetci držia huby, nič sa nedeje! Alebo skoro všetci.

 

Zvažoval som, či o tomto napísať, lebo nemám vo zvyku byť niekoho advokátom a už obzvlášť nie u politika. Avšak toto mi nedá. Tiež to ilustruje patologický stav časti národa a zapadá to do toho, o čom som písal vyššie. Ide o Sulíka a jeho najnovšie články o tom, ako padla vláda. Keď som si ten článok prečítal, vravím si, fíha, bomba, dobre a presne napísané, fakty jasné, esemes komunikácia zverejnená, akurát popis toho, čo chcel Dzurinda a ako intrigoval nie je verifikovateľné, ale to v samotnom procese pádu vlády nehralo žiadnu podstatnú rolu. Myslel som si, že v tomto prípade budú prskať iba brigádnici zo Súmračnej. A ako veľmi som sa mýlil.

 

Ak to náhodou niekto nečítal, tak tu je link a mrknite na to: http://www.aktuality.sk/clanok/312741/sulik-exkluzivne-dokaz-ze-my-sme-vladu-nepovalili/

 

Čo je tam zlé, nepravdivé, arogantné, alebo choré? Všetci hejteri a iné poďobané ksichty sa vrhli na Sulíka a ja som zase čumel ako krt do slnka. Že smrad, ako si dovolil zverejniť esemeskovú korešpondenciu, je arogantný, je hrozný, tak to isto nebolo…atď. Neviem, všetci pajáci a pandrláci, nerozumiete písanému textu? Že Radičová súhlasila so zverejnením tých správ? Tak v čom je problém? Ja som rád, že to zverejnil, pretože každý môže vidieť, že esemesky boli naozaj slušné, na úrovni, žiadne kšefty tam neboli a to si pritom navyše aj obaja tykali. Na rozdiel od iných „štandardných“ politikov. A vážená pani Fľašová, odborníčka na baltické slede, šupne na svoj profil toto:

 

A do mňa sto čertov. Kde bola Fľašová, keď sa manekýn  Kali, známy aj pod krycím menom Balkánsky cigán, tohto času minister vnútra rozprával s Bejbinou ako posledný primitív vo štvrtej cenovej, kde ju trápilo, ako sa vypráva korunný princ politického neba so ženou? Keď  galantne predviedol Bejbine svoje nepochybne encyklopedické znalosti pohlavných orgánov? A k tomu všetkému ešte ovplyvňoval novinára! A kde bola, keď senilný chrapúň, Ičo Blatník na štadióne vrazil do premiérky a zahučal, nezavadzajte tu? Ten Blatník, ktorý bol vlastne jedným z členov Smeru a poslušne vykonával príkazy vagabundov zo Súmračnej? To sú tie momenty, kedy idem do vývrtky. Kedy sa prejavujú charaktery jednotlivcov, kedy ich možno hladúčko  odhaliť. Nie však veriaci v komunistického fírera. Lebo  takéto charaktery, či skôr necharaktery väčšine imponujú, majú ich identické.

 

Toť teraz som práve čítal, niekde na topkách, ktoré si nikdy neodpustia do Sulíka kopnúť, že ako si to celé vlastne poondil s tým vyviňovaním a dokonca dvaja „politológovia“ sa fundovane vyjadrili. Jeden z nich, Horský, ktorý prednášal za socíku Marxizmus-Leninizmus (to im muselo dať zabrať nájsť presne takéto brzdy, čo?) sa vyjadrili, aké je to zlé, že si tým akurát pohorší, dokonca v hedlajne bolo použité „LOŽ A ZÚFALSTVO“ (myslené na Sulíka). A vraj zverejnený text môže mať iba kontraproduktívny dopad na preferencie a načo to vlastne vyťahuje, veď mu to už prischlo, že povalil vládu. Tak. Rozumiete tomu o čom točím?

 

Celé 4 roky sa snažia všetky „štandardné“ strany zvaliť vinu na SaS (aj všetci tí, ktorí sa zúfalo snažia sasku zlikvidovať), neustále mu to plieskajú o hlavu a on sa podľa niektorých pajácov nemá brániť, najmä ak vie, že to bolo inak? To akože jeden prihoratý politológ môže vypustiť do médií, že ak Sulíkovi niečo podľa neho prischlo (toto bolo presne tak, citácia „politológa“), tak je povinný držať zobák a byť ticho? On to nesmie uviesť na správnu mieru? A navyše, keď to ešte vie aj podložiť faktami a dôkazmi? To kde sme? Budíček Horský, Biľak a Colotka už sú mimo hry…

 

Ešte maličkosť mimo tému, ale mimoriadne podstatná, málokomu asi došlo to, čo v článku od Sulíka takmer zaniklo. Že vláda padla vlastne už pri hlasovaní o Trnkovi (ktorého navrhol Janiš z SDKÚ), lebo pregrcaný a pretrtošený prokurátor nebol zvolený len šťastnou náhodou (Mikolaj z SNS sa nedostavil do parlamentu). Ešte raz, vláda už vlastne padla skôr, a ak by bol Mikolaj prítomný, je po vláde! Dokážete to pochopiť? Oni („štandardné“ strany) už jednu sabotáž na vládu spáchali a okrem toho, naisto vieme len jedno. Že to nebola SaS.

 

A najsmiešnejší argument je ten, že saska umožnila návrat  ficoidov. To si akože myslíte, že ten milión voličov boli sympatizanti SaS? Veď predčasné voľby nie je žiaden prúser, deje sa to všade a pomerne bežne. Takto sme sa rozhodli my, teda presne tí jedinci, ktorí ako som napísal vyššie, sú presne také isté charaktery, ako socialistickí banditi a zlodeji. A navyše, ak bol niekde prúser, tak si ich vyrobili gorilie strany Gorilou, vtedy nastala nenormálna frustrácia protificovskej voličskej základne , čomu sa ani nečudujem. Za to ale snáď nemôže Sulík a ani SaS! Ten hon na Sulíka je ako posadnutosť. Neklamný znak, že mnohým sakra vadí. A to je dobre.

 

Nerozumiem ešte jednému. Znova sa to týka aj akože pravicového voliča (nazývam tak univerzálne všetkých, ktorí dostávajú anafylaktický šok pri pohľade na Ryšavého Kornela). Hovorím o akejsi priľnavosti na nejakého politika. Ako pijavica. Len s tým rozdielom, že pijavica si aspoň cucne trochu krvi, kým volič od svojho milovaného fírera nedostane nič. Presnejšie, fírer mu štípne stovku a veľkoryso vráti desinu. Samozrejme okrem sponzorov, ale tí to berú s nadhľadom ako obyčajný biznis vzťah. 

 

Ja osobne mám nasledovný prístup. Ak ma niekto sklame v závažných otázkach, šup a ruky preč od neho! Žiadna emočná väzba na politika, nič. Politik nie je môj priateľ, ani kamarát. Na každého  sa treba dívať s podozrením a byť v strehu. Ja sa napríklad priznám, že som volil aj Mečiara. Je to hanba, ale skrátka oblafol ma, naletel som. Lenže len raz. A poučil som sa. Alebo teraz napríklad gazda pol na pol. Na začiatku sa mi páčil. Ale po prúseroch ktoré vyrobil, podivnom financovaní, klamstvách a nakoniec keď pod vplyvom omamných a návykových látok zabľabotal, že žiaden problém, ideme aj s Ficom, tak finito gazda. Bez milosti.

 

Nie je ťažké nechať sa oblbnúť a oklamať, nakoniec niektorí politici sú v tom profesionáli, dokonca sa v tom aj školia. Prúser je, nepriznať si chybu. A ešte väčší prúser je, nechať sa unášať najnižšími pudmi a voliť naschvál zlo vo viere, že tým poškodím úspešnejším a to mi prinesie orgazmus. Alebo voliť zo zotrvačnosti a stereotypu. Nuž, a myslím si, že v tomto by sme mohli súťažiť o majstra sveta. Aspoň v priestore civilizovaného sveta, kam vlastne ani nepatríme.

 

Riadim sa zásadou, že ľudia sa nemenia a tá platí. Zlodej ostane zlodejom, aj keď bude klamať telom, že ním nie je. Okradne ma len raz. Klamár a unterwassermann  zostane klamárom. Psychopat zostane psychopatom.  Ak  odhalím dajakého hajzla, hyenu, podliaka, zlodeja, či klamára, tak u mňa bez milosti skončili. Obzvlášť, ak to je politik.  Ak by ma Sulík nejako sklamal, že by som došiel na nejaké habaďúry, garantujem vám, že by som bol prvý, kto by ho rozniesol pod čiernu zem. Zatiaľ je to však jeden z mála, o ktorom viem prehlásiť, že nekradne , neklame a nezavádza. Napriek tomu, že občas sa správa inak, ako by som si predstavoval, alebo má iné názory. A vtom tkvie podstata, v umení rozlišovať, čo je podstatné a čo je balast.  Som si absolútne istý, že dokonalý politik sa nenarodil, ani sa nenarodí. Taký, ktorý by vo všetko vyhovoval všetkým.

 

Celý tento článok smeruje k jednému. Ku drobnému a naivnému pokusu poprosiť každého, nech sa prestane zaoberať kotúľaním iba svojej guličky, nech prestane závidieť väčšiu guličku susedovi, nech nepoužíva pri voľbe svojho zamestnanca do politiky emócie, ale logiku a sedliacky rozum a kto na to nemá, nech si to prizná a nech si nechá poradiť od chytrejšieho. Nie je to žiadna hanba. Asi veľa ľudí „neprerobím“, lebo to priamo odporuje faktu, že ľudia sa nemenia. Ale kto vie, možno aj motyka vystrelí…

 

Priatelia, treba niečo urobiť, zmobilizujte najmä apatických nevoličov. Je lepšie zapnúť svetlo, ako preklínať tmu.

Kto chce viac kešu v peňaženke?

10.02.2016

Ten hnus, prýštiaci z osoby priemera, súdruha docenta a ostatných podliakov eseročky Smer ma ubíja. Psychicky a aj fyzicky. Tí, ktorí dodnes milujú slovenskú superstar politického neba, psychopatického fírera, neverím, že je ešte nádej na ich záchranu. To musí byť diagnóza. V článku sa však budem venovať aj inej téme. Polopate sa skúsim opýtať, prečo sa nechceme [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4554x
Priemerná čítanosť článkov: 2277x

Autor blogu

Kategórie

Archív